Svatební šaty

SVATEBNÍ ŠATY PRO POSTAVU TYPU "TROJÚHELNÍK"

V Česku ji známe také jako „typ hruška“. Ať tak nebo tak, pokud ti náš vzoreček ukázal, že jsi majitelkou právě tohoto typu postavy, pojď se s námi podívat na to...

17.4.2024

ČÍM JE POSTAVA TYPU „TROJÚHELNÍK“ CHARAKTERISTICKÁ?

Jednoznačně působí elegantně a velmi žensky. Základní poznávacím prvkem je úzký, jasně definovaný pas, který je v kontrastu s širšími boky a plnějšími stehny. Ramena bývají užší a drobnější, ňadra středně velká, ale mohou být i menší. Abys dosáhla opticky „dokonalé“ postavy, ideální je doplnit chybějící objem v horní části těla, konkrétně v oblasti ramen a ňader.

V případě použití vzorečku se jedná o % zastoupení boků větší než 106%.

trojúhelník

NEJVHODNĚJŠÍ TYPY STŘIHŮ ŠATŮ PRO TEBE:

  • Pouzdrový střih

pouzdrový střih

  • Šaty s nadýchanými balonovými rukávy, zdobený vršek, výstřih na zádech

šaty s balonovými rukávy

  • Áčkový střih, široký výstřih do V, hladký a těžký materiál

A střih s výstřihem do V

  • Áčkový střih, dvojdílné šaty, bohatě zdobený crop top s rukávy A střih dvojdílné šaty

JAK S POSTAVOU PRACOVAT A PO JAKÝCH ŠATECH TEDY SÁHNOUT?

Základem úspěchu je zvýraznit linii pasu a opticky prodloužit trup. Důležité je také objemem a střihem šatů vyvážit a rozšířit horní část těla a zdobením (rukávy, 3D prvky, lesk) na ni upozornit. Dobrým tipem také je rafinovaně využívat v horní části těla detaily, různá vrstvení a průstřihy. Dolní část by pak měla být jednoduchá, splývavá, bez objemu a málo zdobená.

NA CO SI PŘI VÝBĚRU ŠATŮ DÁT POZOR?

V podstatě tady zopakujeme předchozí odstavec, tzn., neměla bys zbytečně upozorňovat na detaily a objem v dolní části těla, zejména s pomocí výrazného a kontrastního zdobení a objemových sukní. Vynech tedy (dole!) vrstvení, 3D prvky, volány, krajku, tyl... Objem a zdobení totiž tuto oblast neschová, ale naopak zvětší.

Vhodný pro postavu typu „trojúhelník“ není ani empírový střih. Ten totiž zvýrazňuje oblast dekoltu, posouvá výšku pasu směrem nahoru a postavu tak deformuje. Navíc opticky přidává objem do oblasti břicha a boků.

A do třetice: nesahej ani po tzv. „princeznovském střihu“, který upozorňuje na drobnost horní části těla a přidává další objem do té dolní. Celá postava díky tomu působí nevyváženě a střih opticky zvýrazňuje rozdíly.

Poradili jsme ti?

Pokud ano, budeme moc rádi, když se s námi o vybrané šaty snů podělíš na našich sociálních sítích! IG a FB

Přejeme šťastnou ruku při výběru šatů!

V každém dalším článku se dozvíš, co konkrétně u jakého typu postavy vyhledávat a čemu se naopak vyhnout, abys nakonec doopravdy oblékla své šaty snů a seděly ti přesně tak, jak mají.

A pokračujeme dále! Příští týden nás čeká obrácený trojúhelník.

Sleduj nás na IG, FB, TikTok, Youtube

Autor, ideamaker a dodavatel obsahu: Dominika Staňková Chválová

Texty: Jana Kubáčová ze svatebniagentka.cz

Poděkování patří svatebnímu salonu Elody, za perfektní spolupráci a poskytnutí svatebních šatů i prostor.


Najděte si dodavatele a domluvte se s nimi v naší kategorii Svatební šatyNejpropracovanější online svatební plánovač s kalkulačkou najdete tady
facebookPixel
Sledujte nás@svatba.cz
Máte zájem se prezentovat na Svatba.cz?©2024 Svatba.cz s.r.o. Všechna práva vyhrazena