Svatební dortová lízátka s marcipánem

Tyhle luxusní minidortíky na špejli, cake pops nebo také dortová lízátka, jsou efektními dezertíky, které se hodí na dětskou party, stejně jako na svatební hostinu. Záleží jen na formě zdobení!

A jak na ně? Zkuste náš recept, uvidíte, že tuhle vychytávku do vašeho svatebního Candy baru klidně zvládnete i doma!

Ingredience na přípravu těsta:

hladká mouka 250 g
mléko 80 ml
vejce 2 ks
cukr krupice 180 g
máslo 160 g
kypřicí prášek 2 lžičky
sůl 1/2 lžičky

Ingredience na zdobení

marcipán 70 g
máslo 60 g
džem 5 lžic
čokoláda na polevy 200 g
barevné cukrářské kuličky nebo drcené ořechy ke zdobení
špejle nebo cukrářské tyčky 30 ks

Postup:

Máslo a cukr ušleháme do světlé pěny, postupně zašleháváme vejce. Zvolna přimícháme mouku, smíchanou s kypřicím práškem a mléko. Vyložíme pečicí formu jakéhokoli tvaru pečicím papírem, vylijeme těstem a pečeme v rozehřáté troubě 15–20min na 180 °C.

Necháme úplně vychladnout, tvrdé okraje odstraníme nožem. Bábovku rozdrobíme na malé kousíčky, můžeme i rozmixovat a přidáme najemno nakrájený marcipán.

Nakonec máslo a džem podle vlastní chuti. Celou směs důkladně promneme, dokud se neutvoří hmota, ze které je možné kuličky tvarovat.

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a jednotlivé tyčky či špejle namočíme v čokoládě cca 1 cm. Do každé kuličky pak napíchneme jednu namočenou špejli a necháme vychladnout cca 1 hodinu v lednici.

Poté čokoládu znovu rozpustíme a jednotlivé kuličky v ní namáčíme. Hotové cake pops zapíchneme do polystyrenu nebo např. do sklenice s cukrem.

Dle vlastní fantazie můžeme dozdobit např. barevným cukrářským zdobením či mandlemi a ořechy. Hotové cake pops necháme ztuhnout v lednici.

Zdroj: fresh.iprima.cz
 







Další články na téma Svatební dort, Svatební hostina a catering