Nevšední výslužky pro hosty? Zkuste francouzské makronky!

Makronky jsou původem z Itálie, ale největší zalíbení v nich našli právě Francouzi. Jsou malé, křehké, navenek křupavé a uvnitř s měkoučkou náplní.

Obvykle jsou krásně barevné a tím skvělě se hodící pro jakoukoli příležitost, třeba na party pro děti nebo do trochu méně tradičních a o to atraktivnějších svatebních výslužek!

Rozplývají se na jazyku a málokdo jim dokáže odolat! K jejich výrobě přitom stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. Přinášíme vám recept podle cukrářky Ivety Fabešové z portálu recepty.online.cz.

Rozpis na 40 kusů - ingredience
 

200 g mandlová mouka
200 g cukr krupice
200 g cukr moučka
756 g bílků
50 ml vody
1 kel.  mascarpone
  potravinářské barvivo
  malinový džem
 
 
Postup:

1. Moučkový cukr smícháme s mandlovou moukou

2. Cukr krupici a vodu necháme společně povařit dokud hmota nezhoustne a nedosáhne 118˚C 

3. Bílky vložíme do mixéru, přilijeme horký cukrový odvar a šleháme až do vychladnutí, díky cukrové vodě bude sníh dokonale pevný

4. Druhou část bílků vlijeme do směsi cukru a mandlové mouky a přimícháme pevný ušlehaný sníh, dobře promícháme a obarvíme potravinářskou barvou

5. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme makronky o průměru 4 cm, necháme je asi 20 minut zaschnout při pokojové teplotě a poté pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C přesně 10 minut. Z plechu makronky sundáme až po úplném vychladnutí

6. Připravíme si náplň; smícháme mascarpone s malinovým džemem, poměr dle chuti

7. Makronky naplníme krémem a spojíme je po dvou k sobě

Doporučení:

Těsto nesmí být řídké příliš, jinak mají makronky tendenci praskat! Čím více tekutiny se do nich přidá, tím víc samozřejmě zřídne, takže si dejte pozor především na potravinářské barvy. Měly by být husté, aby se jich dalo použít co nejmenší množství, které pak tolik neovlivní konzistenci těsta.
 
Zdroj: receptyonline.cz


Hledáte dodavatele na svatbu? S námi získáte až 10% z rozpočtu svatby zpět